SORTIDA DEL GRUP EXCURSIONISTA L’ALBADA (20-2-22). TORRENT DEL BACALLÀ, SANT MEDIR, PI D’EN XANDRI, SANT CUGAT

Aquest diumenge, 20 de febrer, el Grup Excursionista l’Albada ha fet la seva sortida mensual. Com volíem digerir l’augment quantitatiu de membres que s’està produint (35 persones a l’última sortida, 9 més que es varen excusar i 9 als que diguérem que no podien venir per evitat formar un grup massa nombrós) vàrem reduir la publicitat de la present. Al final vàrem formar un grup de 23 persones. Així es consolida el creixement experimentat pel grup des de que va canviar el nom. Durant el període anterior ens venia regularment molt poca gent (sortides de 6/7 persones i algunes una mica més).

El grup s’ha rejovenit força, amb gent activa que ha acceptat de manera molt correcte la definició de grup llibertari amb els que les hem rebut. La manera oberta i no dogmàtica amb que plantegem les característiques del grup està molt ben valorada. També hem implementat els aspectes ecològics de les nostres sortides i treballem per reforçar l’estructura. A l’assemblea que tanca la sortida s’ha plantejat una Assemblea General del Grup (15 de març a l’Ateneu Rosa de Foc) per estructurar i elaborar uns estatuts, protocols de sortides i aprofundir explicacions sobre el funcionament d’UGEL.

Com a mitjà de transport vàrem optar, com sempre, pel transport públic ( anada en Metro i tornada amb els Ferrocarrils de la Generalitat). Ens trobàrem a la sortida de l’estació de metro Vall Hebron i iniciàrem ascensió fins a la masia Can Soler. Allí ens esperaven companys del Col·lectiu Agudells, grup ecologista de la barriada que reivindica l’ús públic d’aquesta masia i que, des de fa molts anys, abandera la defensa ecològica d’aquest sector de la serra de Collserola. Ens parlaren del projecte d’hort autogestionat i de les pugnes amb les diferents administracions municipals per salvar l’espai. Per part nostre explicàrem el nostre projecte, generàrem vincles per a futures activitats i, els companys de l’Albada que formen part d’Agita’t Gràcia, explicàren la lluita gracienca per salvar l’Alzina i les casetes del carrer Encarnació (Agita’t Gràcia forma part de l’equip coordinador d’aquesta lluita).

Després enfilàrem amunt, per la vall del torrent del Bacallà, una bonica caminada per un bosc ombrívol, ric en vegetació. Passejada només interrompuda pel creuament de la carretera de les aigües, sense pas protegit. Els Agudells ens explicaren les propostes faraòniques plantejades per anteriors Ajuntaments, la seva paralització actual (no garanteix res) i les propostes alternatives que proposen com a grup ecologista. Trobàrem la Font del Bacallà, la Font de Can Borni amb els seus jardins i la Font Groga.

Un cop a dalt de la carena iniciàrem descens per la part contraria, fins l’ermita de Sant Medir, lloc on dinàrem. Anàrem fins l’Adjutori i ens arribàrem al Pi d’en Xandri, a les portes de Sant Cugat. Allí férem l’assemblea valorativa de la sortida, amb molta participació. Tothom estava molt satisfet; havia agradat molt el recorregut i l’ambient fratern i farcit de converses agradables (una ebullició de fils teixits des de diferents perspectives que parlaven de lluites llibertàries, memòria històrica, ecologisme, migració, excursionisme, salut mental…). Es va posar data per l’assemblea general del grup i, també, vàrem acordar la propera sortida, qui l’organitzava i qui feia el cartell. Serà el diumenge 27 de març, al Castell de Montsoriu.

Una mica cansades, però encara amb energies per planificar altres sortides i entrellaçar converses sobre molts temes, vam travessar Sant Cugat del Vallès fins la parada fels FGC i vam tornar a casa amb ganes de retrobar-nos aviat.